USA önskar Thailand en Happy Songkran

Uttalande av sekreterare Antony J. Blinken

Thailand nyår – Songkran

På uppdrag av regeringen och folket i Amerikas förenta stater önskar jag folket i kungariket Thailand ett fredligt och välmående nytt år med anledning av Songkran den 13 april.

När USA och Thailand firar 190 år av diplomatiska förbindelser är jag stolt över att vår allians och partnerskap är starkare än någonsin. Tillsammans har vi tagit oss ur covid-19-pandemin och tar alla tillfällen i akt att fördjupa och utöka våra band. Bara i mars välkomnade premiärminister Prayuth Chan-o-cha över 100 amerikanska företag i 20 sektorer som reste till Thailand som en del av Trade Winds, USA:s största årliga handelsuppdrag och nästan 50 amerikanska jordbruksföretag gick med i VIV Asia global animal fodermässa för att främja våra ekonomiska band. Dessutom byggde vi på vårt över 60 år av folkhälsopartnerskap när US Centers for Disease Control and Prevention Director Dr. Walensky besökte Thailand för att diskutera hur vi kan arbeta tillsammans för att förebygga, förbereda och reagera på framtida pandemier. Vi knöt också nya utbildningsband mellan dussintals amerikanska och thailändska universitet och utbildningsinstitutioner och höll vår största Cobra Gold-övning på över ett decennium. Varje dag främjar det amerikansk-thailändska partnerskapet gemensamma mål för en fri och öppen, uppkopplad, välmående, säker och motståndskraftig region.

Under det här nya året för Thailand ser vi fram emot att förverkliga visionen för vår kommuniké 2022 om strategisk allians och partnerskap genom att vitalisera våra ekonomier, stärka våra utbildningspartnerskap, fördjupa våra band mellan människor och främja våra gemensamma hållbarhetsmål , i linje med Thailands Bio-Circular Green Economy-modell, under USA:s värdår för APEC 2023.

Vi önskar folket i kungariket Thailand ett gott nytt år.

https://th.usembassy.gov/thailand-new-year-songkran-2023/

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.