Turister som är rädda för att gå i havet när massor av tång hittades på Ao Nang Beach i Krabi

Krabi –

Turister är rädda för att gå i havet på grund av massor av tång som finns på Ao Nang Beach i Krabi.

Tung tång ska ha hittats vid Ao Nang Beach i måndags (10 aprilth) nära Hat Noppharat Thara Mu Ko Phi Phi National Park Office längs en en kilometer lång sträcka på stranden. Turister var rädda för att gå i vattnet.

Chefen för nationalparken Mrs. Ratchanok Paenoi sa till Phuket Express att det bara är grönt tång vilket är ett normalt fenomen som händer varje år på sommaren.

Tång har spolats upp till stranden på grund av den varma temperaturen i havsvattnet och strömmen. Tången är inte farlig och inte en fara för simning eller hälsa, konstaterade Ratchanok.

Nationalparkens personal samlar in tången varje morgon. Man tror att tången kommer att vara borta i mitten av denna månad.

Liknande fenomen i Patong:

Bilder på Patong-stranden med svart vatten har blivit virala i sociala medier den här veckan.

Phuket Fisheries Office säger att svart vatten på Patong Beach orsakas av planktonblomning som är ett normalt årligt fenomen på sommaren.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.