Phuket kommer att generera minst 4.5 miljarder baht under Songkran, säger Tourism Authority

Phuket -

Mer än 200,000 4.5 turister kommer att besöka Phuket under Songkran-festivalen som kommer att generera minst XNUMX miljarder baht, säger Thailands turistmyndighet.

Direktören för Thailands turistmyndighet, Phuket Office, Lertchai Wangtrakundee berättade för Phuket Express att från den 13 aprilth till april 16th cirka 84 procent av hotellrummen är bokade. Det kommer att finnas 223,452 4.5 besökare vilket kommer att generera minst XNUMX miljarder baht.

Från april 13th till april 16th Det kommer att finnas 258 internationella flygningar med 48,302 249 passagerare och 37,056 inrikesflyg med XNUMX XNUMX passagerare som anländer till Phuket, tillade Mr. Lertchai.

Fler kineser kommer också till Phuket, enligt Lertchai.

I mitten av detta år kommer kinesiska turister att vara de bästa besökarna i Phuket. Fler kinesiska turister är yngre än tidigare och de spenderar mer pengar. Mr Lertchai noterade.

Men för nu....

Ryska turister toppade fortfarande listan över Phuket-besökare i mars följt av kineser.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.