Turister flockas till öarna i Phang Nga under Songkran-festivalen

Phang Nga –

Massor av thailändska och utländska turister besöker öar i Phang Nga under Songkran-festivalen.

Presidenten för Phang Nga Tourism Association, Lertsak Pomklin, berättade för Phuket Express att fler inhemska thailändska turister besöker öar i Phang Nga som Similan Island och Surin Island.

De flesta av dem är från Bangkok och Phuket men några är från norra Thailand som flyr från dammföroreningar. Fler turbåtar och restauranger bokas jämfört med förra året under festivalen.

Thailands turistmyndighet i Phang Nga kontorschef Uthit Limsakun berättade för Phuket Express att rummen är till cirka 80 procent bokade under Songkran-festivalen. De flesta av de utländska turisterna är tyska och svenska. Två grupper på 650 turister från Israel besöker även dessa öar.

De genomsnittliga pengarna som spenderas av en thailändsk turist per dag är 4,700 7,500 Baht jämfört med XNUMX XNUMX Baht per dag av utländska turister, tillade Mr. Uthit.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.