Bästa nationella berättelser från Thailand från den senaste veckan: Songkran inkommande, mordfall i Bangkok och Krabi och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, utvalda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 3 april 2023, till söndagen den 9 april 2023. De är inte på någon speciell nivå av betydelse men är listade i ordningen efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. En kvinnlig collegestudent av kinesisk nationalitet hittades död i en säck, efter att hon hade kidnappats av tre kinesiska kidnappare. Thailändsk polis trodde att de misstänkta redan har flytt från Thailand på ett flyg till Chengdu, Kina.

Tre kinesiska män misstänkta för att ha kidnappat och mördat en kinesisk collegestudent har gripits i Kina. Thailändsk polis förhör en möjlig thailändsk kvinnlig medbrottsling.

2. Bangkoks guvernör Chadchart Sittipunt hade som mål att halvera trafikrelaterade dödsfall i Bangkok-området under Songkran från 13 år 2022 till 6 personer 2023.

TPN-media noterar att detta kan vara en hög ordning eftersom gränserna nu är helt öppna igen, turister strömmar in och med underhållningssidan av Bangkoks Songkran, som vattenstrider, tillåts för första gången på fyra år.

3. En 57-årig australisk resortchef dödades av mannen till en av sina egna anställda som uppenbarligen var upprörd över hennes lön på en resort i Krabi.

En australisk resortchef dödades på sin 57:e födelsedag av maken till en av hans egna anställda som uppenbarligen var upprörd över hennes lön på en resort i Krabi.

4. En förvisad kinesisk kristen grupp lämnade Thailand och anlände till Amerikas förenta stater efter att de häktats för överseende i vad som blev en internationell incident.

Gruppen bekräftades ha anlänt till Texas på ett säkert sätt enligt aktivister och religiösa grupper.

5. En passagerare från Brasilien greps med 4.8 kilo kokain beslagtaget till ett värde av uppskattningsvis 14.4 miljoner baht på Suvarnabhumi International Airport.

De arresterade en manlig utländsk passagerare från Sao Paulo i Brasilien. Den misstänkte, vars namn inte gavs till media av poliser, fördes till Suvarnabhumi flygplatspolisstation.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.