Ko Samui och Surat Thani kommer att presenteras i MICHELIN Guide Thailand 2024

PRESSMEDDELANDE:

Den kommande upplagan av MICHELIN Guide Thailand kommer att täcka Bangkok, Phuket och Phang-nga, Chiang Mai, Ayutthaya, Isan och Koh Samui och Surat Thani.

Bangkok, 5 april 2023 – Thailands turistmyndighet (TAT) och MICHELIN Guide tillkännagav att MICHELIN Guide Thailand utökar sin täckning till Koh Samui och Surat Thani i södra Thailand – i sin sjunde upplaga, som släpps i slutet av detta år.

Med de nya tilläggen kommer 2024 års upplaga av MICHELIN Guide Thailand att täcka Bangkok (sedan 2018), Phuket och Phang-nga (sedan 2019), Chiang Mai (sedan 2020), Ayutthaya (sedan 2022), Isan (sedan 2023), och Koh Samui och Surat Thani fastlandet.

Mr. Yuthasak Supasorn, TAT-guvernör, sa "Inkluderingen av Ko Samui och Surat Thani fastlandet i MICHELIN Guide Thailands 2024-utgåva är en otrolig möjlighet för vår lokala matscen att välkomna fler globala gastronomer för att upptäcka distinkta lokala smaker och kulinariska traditioner. Framför allt kommer MICHELIN Guide att ta matälskare på ett gastronomiskt äventyr, mer djupgående för varje år, över Thailand för att uppleva mångfalden och rikedomen i det thailändska köket.”

Efter tre år av pandemin började hotell- och restaurangsektorerna i Ko Samui och Surat Thani se positiva tecken på återhämtning och en anmärkningsvärd vändning i sin lokala ekonomi. Jämfört med 2021 har Surat Thani-turismen 2022 nått den högsta tillväxten i landet med turismintäkter som ökade med mer än 900 procent från en 600-procentig ökning av turister från år till år. Detta visar att destinationen har potential att locka turister av hög kvalitet”, enligt Mr. Yuthasak.

Surat Thani, den största provinsen i Thailands södra region, ligger vid Thailandbukten nära Tapiflodens mynning och har varit känd som "provinsen med tusen öar", inklusive skärgården som utgör Koh Samui, Koh Pha-ngan , Ko Tao och Mu Ko Ang Thong Marine National Park.

Surat Thani, rik på naturresurser, har blivit en av de viktigaste matkällorna för regionen och hela landet – känd för sina stora ostron, flodräkor och salta ankägg.

Som Surat Thanis största turistattraktion erbjuder Ko Samui – Thailands näst största ö efter Phuket – ett brett spektrum av turistanläggningar – inklusive ett stort urval av både thailändska och internationella restauranger; samt ett brett utbud av boende, allt från 5-stjärniga hotell, världslyxresorter, lokala boutiquehotell till budgetvänliga alternativ.

Mr. Gwendal Poullennec, internationell chef för MICHELIN Guides, sa "Våra MICHELIN Guide-inspektörer fann att Ko Samui och Surat Thani har många charmiga och intressanta saker att upptäcka - vare sig det är naturliga underverk, kulturarv och kulinariska nöjen. Ur inspektörernas synvinkel är gastronomin där unik och smakrik. Det finns många lokala rätter som inte kan hittas någonstans. Dessutom är färska lokala ingredienser – särskilt skaldjur från lokala resurser – nyckelelementen i läckerheten.

"Förutom ett brett utbud av lokala och internationella rätter i dess eklektiska matscen, bidrar underbara atmosfärer plus lokalbefolkningens varma gästfrihet i hög grad till våra MICHELIN Guide-inspektörers imponerande upplevelser," sa Poullennec.

Utvidgningen av territoriets täckning kommer inte bara att ytterligare visa upp det distinkta kulinariska djupet i södra Thailand, förutom Phuket och Phang-nga som har varit med i MICHELIN Guide Thailand sedan dess 2019-utgåva; men fortsätter också att fira Thailands rika och mångsidiga gastronomiska landskap.

“MICHELIN Guide Thailand har varit en nyckelfaktor för tillväxten av Thailands turistsektor, eftersom lokal matupplevelse skapar en positiv image som kan påverka resebeslut och även tillför värde till den totala reseupplevelsen. Med andra ord, mat är en mjuk kraft som inspirerar otaliga resenärer till Thailand, säger Yuthasak.

För mer information om MICHELIN Guide, besök guide.michelin.com/th/en, eller följ uppdateringar Facebook: MichelinGuideThailand, instagram.com/michelinguide.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.