Phuket motorcykeluthyrningsoperatörer varnade för parkering på allmänna vägar

Phuket -

Motorcykeluthyrningsoperatörer i Phuket Town varnas för parkering på allmänna vägar efter flera klagomål från medborgare.

Trafikpolisen i Phuket på lördag (1 aprilst) inspekterade motorcykeluthyrningsoperatörer på Montri Road nära Phukets gamla stadsdel.

Phuket City Traffic Police berättade för Phuket Express att inspektionen följde efter att de mottagit många klagomål om att hyrmotorcyklar är parkerade vid vägkanten och gjorde att andra motorcykelförare hade svårt att hitta parkeringsplatser.

Phuket City Traffic Police har pratat med dessa motorcykeluthyrningsoperatörer och informerat dem om att de inte får parkera motorcyklar för uthyrning vid vägkanten eftersom detta är för personliga fördelar och vägkanten är för allmänt bruk.

Motorcykeluthyrningsbutiker måste parkera sina motorcyklar i sina butiker eller på sina egna parkeringsplatser, om de har en sådan. Enligt Phuket City Traffic Police har butiksägarna gått med på att följa reglerna.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.