Vild bråk mellan utländsk personal och turister blir viral i Patong, Phuket – VIDEO

Patong –

Ett vilt bråk med både utländsk personal på en bar/restaurang och utländska turister gick viralt i Phuket, Thailand.

Kathu-distriktschefen Thitiwat Boonkit berättade för Phuket Express att efter midnatt den (27 mars)th) de underrättades om ett slagsmål på en bar/restaurang i Soi Saen Sabai, Patong.

Polis och distriktstjänstemän kom till platsen för att hitta endast en inblandad part. Tre utlänningar som var ALOMARI, 25 jordansk medborgare, Ahmed, 26, egyptisk medborgare och WAI LU SOE, okänd nationalitet, som sa till polisen att de arbetade lagligt i baren/restaurangen.

De tre restaurangarbetarna berättade för polisen att det fanns fem utländska turister av okänd nationalitet som var extremt berusade. De beställde lite mat och sa att de ville ha det snabbt. Personalen sa att de var tvungna att laga mat i strikt ordning efter kunder och hade flera andra kunder före de fem berusade turisterna. Turisterna krävde att bli flyttade före i kön för sin mat och personalen avböjde och menade att detta skulle vara orättvist mot andra kunder.

Kunderna blev arga vid det här laget och kastade några flaskor i baren på restaurangpersonalen. Personalen vid baren blev arga och började slå tillbaka med turisterna, och båda sidor använde olika vapen som köksredskap, stolar, pipor och mer.

Personalen hävdade att deras handlingar var självförsvar och att turisterna hade attackerat dem först, personalen ringde också omedelbart polisen. När poliser anlände till baren hade dock de utländska turisterna flytt.

Patongpolisen undersöker händelsen och kommer att granska CCTV för att avgöra om personalens berättelse var korrekt och för att hjälpa till med att söka efter gruppen turister. Patongpolisen sa också att åtgärderna sannolikt skulle ge åtminstone några av de inblandade ett gult eller rött kort enligt ett nytt system som är utformat för att straffa och utvisa turister som inte beter sig.

Följande video kan störa känsliga tittare, tittare rekommenderas.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.