Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha firar sin 69-årsdag

Bangkok, Thailand

Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha firade sin 69-årsdag idag, den 21 mars 2023.

Tillfället präglades mest av arbete som vanligt i Bangkok och premiärministern sa till thailändska medier att hans fokus låg på den kommande valkampanjen.

Valet i Thailand är satt till maj och premiärministern hoppas kunna behålla sin plats, som kommer att baseras på parlamentsledamöter och inte direkt röstas fram, men vissa undersökningar har visat att Prayut är populärt.

General Prayut har varit ansvarig på ett eller annat sätt sedan han tog makten vid en kupp 2014 och senare valdes till premiärminister. Han har länge varit föremål för olika protester och kritik men har också sin del av anhängare också.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.