Thailands allmänna val kommer att hållas den 14 maj

Thailand-

Thailands allmänna val kommer att hållas den 14 majth, har valkommissionen meddelat.

Vår tidigare historia:

Den 20 mars gav Hans kungliga majestät kung Maha Vajiralongkorn av Thailand sitt stöd till upplösningen av landets representanthus, vilket officiellt markerar starten på kampanjsäsongen fram till de kommande valomröstningarna i maj.

Nu till uppdateringen:

Valdatumet har tillkännages en dag efter att premiärminister Prayut Chan-o-cha upplöste representanthuset. På tisdag (21 marsst) valkommissionen (EC) har godkänt att fastställa den 14 majth, 2023 för allmänna valdagen och den 7 majth, 2023 när det gäller förtidsröstning.

För utländska läsare blir en av de största effekterna av detta evenemang ett visst försäljningsförbud för alkohol, vilket innebär att barer och nattliv måste stänga, under 24 timmar från kvällen före valet till dagen då vallokalerna stänger för själva valdagen. Detta är thailändsk lag för val.

När det gäller förtidsröstning, ibland är detta också en stängning och läsarna måste hålla ögonen öppna för officiella tillkännagivanden.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.