Den årliga Phuket Heroines' Festival i Thalang är igång – FOTO TOUR

Phuket -

Den årliga Phuket Heroines' Festival i Thalang är igång. Historiska föreställningar startade festivalen på måndagskvällen (13 marsth) och evenemanget var större och mer spektakulärt än någonsin tidigare.

Phukets viceguvernör Amnuay Pinsuwan ledde invigningen av Thao Thep Krasattri och Thao Sri Soonthorns historiska uppträdande under "238-årsjubileet för att hedra de två hjältinnorna i Thalang."

Det viktigaste ögonblicket för evenemanget är det historiska framträdandet av Thao Thep Krasattri och Thao Si Soonthorn under den tre dagar långa festivalen. De två hjältinnorna och förfäderna till Phuket kämpade och offrade sig med tapperhet för att skydda landet där många fortfarande lever fredligt idag.

Den berömda thailändska sångerskan och skådespelerskan Gam Witchayanee och Maprang Veeragun är närvarande i år och agerar som hjältinnor.

Det finns många andra aktiviteter som traditionella ljus- och ljuduppträdanden, försäljning av olika produkter och lokal mat från Phuket med mer än 200 stånd och mycket mer.

Festivalen hålls i Thalang Historical Park i Baan Reang, Thep Krasattri, Thalang-distriktet från 5:00 och framåt till imorgon (15 mars)th).

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.