Montaras holländska kockduo Skjut Phuket till Eco-Dining Elite

MICHELIN-stjärnor PRU och Jampa lyfter hållbart kök på den thailändska ön

PHUKET, Thailand (23 februari 2023) – De holländska kockarna Jimmy Ophorst och Rick Dingen sätter nya standarder för hållbar utsökt middag på Phuket via MICHELIN-stjärniga kulinariska färdigheter.

De två kombinerar stil och finess när det gäller att ta miljömedveten middag till nästa nivå på den thailändska paradisön.

Ophorst kör showen på PRU, signaturrestaurangen på Trisara, en av Phukets mest exklusiva resorter. Dingen har samtidigt tillsyn över köket på Jampa, som följer en filosofi om "lokala råvaror, levande eld och ingen avfallsmat" på Tri Vananda, en hälsogemenskap på USD 182 miljoner som tar form i de grönskande skogarna i norra Phuket.

Paret delar nationalitet och en önskan att främja ett säsongsbetonat, hållbart matekosystem. Båda uppmärksammades vid MICHELIN Guide Thailand Star Revelation 2023 i slutet av förra året, där PRU behöll sin 1 MICHELIN-stjärna och MICHELIN Green Star; och Jampa tjänar en MICHELIN Green Star för sin växtbaserade mat utan avfall.

"Hållbarhet är hjärtat i vår verksamhet", säger Ophorst som på PRU styr den enda platsen i Phuket med en MICHELIN-stjärna. "Det är en integrerad del av våra restauranger och våra liv."

Både Trisara och Tri Vananda ägs av Montara Hospitality Group, ett företag som har fått ett rykte om att prioritera hållbarhet i Trisara och genom sin 16,000 XNUMX kvm stora ekologiska gård Pru Jampa, som ligger inom Tri Vanandas gränser.

Och de två kockarna förenas av en delad miljövänlig filosofi som främjar ett balanserat matekosystem utan att kompromissa med kreativiteten.

På PRU formas thailändska ingredienser till förtrollande gourmetkreationer som hämtar inspiration från både öst och väst. Lokalens namn - en akronym för Plant. Höja. Förstå. — ger en solid ledtråd om dess överordnade filosofi. Ingredienserna kommer till 100 % från Thailand, med mycket av de ekologiska produkterna som odlas på Pru Jampa-gården.

PRU behöll sin 1 stjärna på MICHELIN Guide Thailand Star Revelation och är fortfarande den enda restaurangen utanför Bangkok i Thailand som uppnår den prestigefyllda statusen. PRU var också den första restaurangen i Thailand som fick MICHELIN Green Star.

"Det finns ett enormt intresse bland allmänheten för matupplevelser som stödjer lokala samhällen och visar upp fantastiska thailändska produkter," sa han. "Jag ser fram emot att främja vårt engagemang för hållbar matlagning och inköp och glädja gäster genom innovation."

På Tri Vananda förnyar Jampa genom att använda levande eld för att förvandla lokala ingredienser – av vilka många, precis som på PRU, kommer från Pru Jampas ekologiska gård – till hälsosamma och balanserade, men resolut förhöjda, kulinariska skapelser.

"Jag siktar på att visa upp lokalt framställda, säsongsbetonade råvaror på bästa möjliga sätt", säger Dingen, vars hyperlokala, växtfokuserade kök med noll avfall markerar honom som en stigande stjärna i Thailand.

Dingen är känd för sitt engagemang för noll avfall och han siktar på att göra Jampa till den första platsen i Phuket för att uppnå ett förhållande mellan avfall och deponi.

"Vi vill utöva den absolut minimala påverkan på jorden och vårt mål är att bryta ner vårt köksavfall för att säkerställa att inget går till deponi", sa han.

Framgångarna för de två restaurangerna ligger i linje med syftena med Montara Hospitalitys "Dine Good, Do Good"-koncept, som det har rullat ut på alla sina F&B-butiker.

Kockarna är knutna till Montara Hospitality Group, det thaiägda företaget bakom Trisara, en av Phukets mest exklusiva resorter

 Jimmy Ophorst övervakar förfarandet på PRU, Thailands enda enda MICHELIN-stjärniga restaurang utanför Bangkok.

På Jampa använder kocken Rick Dingen matlagning med levande eld för att upphöja sin gård till att blanda mat.

Kockarna hämtar många ingredienser till sina restauranger från den 16,000 XNUMX kvm stora Pru Jampa-gården.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.