Tysk turist räddad efter att ha blivit skadad inne i Krabi-grottan

Krabi –

En tysk turist har räddats efter att hon ådragit sig skador inne i en grotta i Mueang Krabi.

Räddningspersonal underrättades på tisdagen (28 februari) från en lokal båtförare om att en 61-årig kvinnlig tysk turist föll och skadade sig inne i en grotta.

Räddningsarbetare gick in i området med den långstjärtade båten innan de klättrade upp på en stege i den naturliga hallen inne i grottan som är mer än tio meter hög. Den tyska turisten sattes på en räddningsbräda innan den avlägsnades och fördes på en långsvansad båt till ett närliggande sjukhus.

En lokal båtförare med långsvans berättade för Phuket Express att turisten tillsammans med sin man hyrde en långsvansad båt till grottan. De besökte insidan av grottan innan hon halkade och föll. Hon kunde inte gå.

Hon identifierades inte med namn av relevanta myndigheter.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.