Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Antalet kinesiska turnégrupper fortfarande lågt och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, utvalda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 20 februari 2023, till söndagen den 26 februari 2023. De är inte på någon speciell nivå av betydelse men är listade i ordningen efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Folkhälsominister Anutin Charnvirakul berättade vid ett möte i Thai Health Promotion Foundation (ThaiHealth) styrelse att hans ministerium motsätter sig ett förslag från turistministeriet om att utöka de lagliga stängningstiderna för nattklubbar till 4:2 från XNUMX:XNUMX.

Ministern stödde sitt motstånd med oro över allmän välfärd och säkerhet och sa att trafikolyckor kan öka om pubar tillåts vara i drift fram till klockan 4.

2. Antalet kinesiska resegrupper som reser till Thailand är fortfarande oväntat lågt på grund av brist på flyg, säger Sisdivachr Cheewarattanaporn, ordförande för Thai Association of Tourism Businesses (ATTA).

De flesta kinesiska ankomster till Thailand var gratis oberoende resenärer (FIT), vilket syftar på turister som reser på egen hand utan reseguide eller går med i en resegrupp.

3. Thailands folkhälsominister Anutin Charnvirakul upprepade sin ståndpunkt om att förbjuda alla former av e-cigaretter, inklusive försäljning och import av produkterna till landet.

Fler människor, särskilt ungdomar, övergick till att röka elektroniska cigaretter nuförtiden på grund av en missuppfattning att enheten inte kan orsaka cancer eller är ofarlig för hälsan.

4. Thailands huvudstad Bangkok har hedrats som den 30:e bästa staden i världen av 100 länder och den 2:a bästa staden i ASEAN, säger Resonance Consultancy, en ledande global rådgivare inom destinationsutveckling.

Bangkok rankas också som 2:a bästa stad av de 10 medlemsländerna i ASEAN.

5. Pubstudsare i Bangkok har fått sparken efter en viral videoinspelning som verkade visa utsmidarna handfalla och slå en utländsk manlig kund i ansiktet på grund av ett trivialt missförstånd.

Den virala incidenten inträffade på The Club Khaosan som ligger på Bangkoks välkända gågata Khao San Road.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.