UPPDATERING: Beväpnad man som sköt två busspassagerare i Phuket och dödade sig själv var före detta soldat och led av psykiska problem

Den misstänkte vid Phukets bussterminal i Rassada

Phuket -

En beväpnad man som öppnade eld på en resande buss i Phuket och skadade två personer har hittats död på bussen och var en före detta soldat som led av psykiska problem.

Våra tidigare berättelser:

Två personer på en buss i Phuket har ådragit sig skador efter att en beväpnad man öppnade eld medan andra passagerare sprang iväg.

En beväpnad man som öppnade eld på en resande buss i Phuket som skadade två personer har hittats död i bussens interiör.

Nu till uppdateringen:

Phuket City Police berättade för Phuket Express att Phukets guvernör Naroong Woonciew också gick till platsen i morse. De två skadade passagerarna identifierades endast som Juraiphon, 49, och Napanat, 26. De är nu säkra på ett lokalt sjukhus.

Skytten utsågs av polisen till Nawin Chuaykleang, 25, från Ao Luek, Krabi. Han var en psykiatrisk patient på Ao Lueks sjukhus. Han var en av passagerarna på bussen. Det var oklart hur eller när han lämnade sjukhuset.

Phuket City Police kontaktade Ao Luek Police och de tog Nawins mormor, 67, och hans mor, 50, från Ao Luek, Krabi till platsen för att prata med Nawin eftersom polisen trodde att skytten fortfarande levde under händelsen.

Hans mamma berättade för polisen att Nawin är en före detta soldat som har drabbats av psykiska problem som han vägrade ta medicin för. Han skrev ett brev innan han lämnade huset och sa 'Oroa dig inte. Jag ska få ett nytt liv och tar vissa risker. Jag kommer inte tillbaka hem.

Den rättsmedicinska polisen berättade för Phuket Express att skytten sköt sig själv precis efter att han sköt de andra eftersom blodfläckarna på bussgolvet nära hans kropp hade torkat.

Om du eller någon du känner känner dig deprimerad vänligen kontakta för hjälp. Pattaya News föreslår Samaritans of Thailand som kan nås här:

https://www.facebook.com/Samaritans.Thailand/

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.