Tjugo franska motorcykelförare arresterade i Patong – VIDEO

Patong –

Tjugo franska motorcykelförare har gripits efter att ha orsakat allmän olägenhet.

Videoklipp av dussintals utlänningar på motorcyklar som tävlar i Patong i går kväll har blivit virala på lokala sociala mediegrupper, vilket har orsakat upprördhet och många klagomål från lokala invånare som hävdade att de var chockade och förskräckta över beteendet.

De "bekymrade medborgarna" sa att tävlingen var störande för invånare som försökte koppla av och potentiellt farliga. De flesta förare bar inte skyddande motorcykelhjälmar som krävs enligt thailändsk lag, tillade de klagande.

Patongs polischef överste Sujin Nilbodee beordrade Patongs trafikpolis att slå till mot de utländska motorcykelåkarna.

Patongpolisen rapporterade att 20 av de franska motorcykelåkarna greps. De fördes till Patongs polisstation för ytterligare rättsliga åtgärder. De hade enligt uppgift nästan alla hyrt motorcyklar och var på semester. Deras namn släpptes inte till pressen och de släppte inte några offentliga uttalanden om deras beteende.

Överste Sujin sa till Phuket Express att motorcykeluthyrningsoperatörer borde informera turister om att inte vara till allmän olägenhet genom att tävla på vägar. Patongs trafikpolis kommer att utöka patrulleringen för att slå ner på motorcykelåkare i området.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.