Phuket fiskebåt med fyra besättningsmedlemmar saknas i nästan tre veckor

Phuket -

En lokal Phuket fiskebåt med fyra besättningsmedlemmar har varit ur kontakt och saknad sedan förra månaden.

Royal Thai Navy Third Area Command rapporterade i går (5 februarith) att den thailändska fiskebåten 'Soi Sakun Petch' med kaptenen Mr. Roong Luekamwong och tre andra besättningsmedlemmar (en thailändsk och två medborgare i Myanmar) åkte ut för att fiska sydväst om Phuket. Fiskebåten har varit ur kontakt sedan den 19 januarith2023

Man tror att fiskebåtens motor kan ha gått sönder vilket hade fått båten att flyta iväg till havet. Royal Thai Navy har inlett en marin- och flygsökning samt kontaktat Malaysia och Indonesien ifall fiskebåten befann sig i deras territorialvatten.

Phuket Express noterade att nyheten kom ut efter att kaptenens familj hade ringt media för uppdateringar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.