Fyra nigerianer arresterades i Phuket med mer än 1200 dagars övernattning vardera

Rawai, Chalong–

Fyra nigerianska män arresterades i Rawai och Chalong med mer än 1,200 XNUMX dagars uppehåll vardera.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express i går (3 februarird) att de har arresterats för nigerianska män som är:

  1. Mr. NAH KENNETH CHIBUZO, 34, som nu har 1,207 XNUMX dagar kvar. Han greps i ett hyresrum i Soi Palai, Chalong.
  2. Mr. JAMES CHINONYEREM ONWUMYIRIMMADU, 30, som nu har 1,469 49 dagars översta vistelse. Han greps i Soi Chao Fa XNUMX i Chalong.
  3. OLIVER ABAZIE UCHECHUKWU, 34, som nu har 1,221 9 dagar kvar. Han greps i Soi Sai Yuan XNUMX i Rawai.
  4. MICHAEL ARINZE EJIOGU, 31, som nu har 1,236 XNUMX dagar kvar. (Plats för arrestering är inte identifierad.)

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att de fyra nigerianska männen fördes till Chalongs polisstation för att åtalas för överseende och eventuell utvisning och svartlistning.

Gripandet följer efter att poliser fått ett anonymt tips från en bekymrad medborgare att de (utlänningar från den afrikanska kontinenten) vistades i ett område där inte många människor bodde och misstänktes vara inblandade i romantikbedrägerier.

De fyra misstänkta bodde för det mesta bara på sitt boende och brukade inte gå ut. Thailändska byråer tog hand om att städa sina rum, leverera mat och hitta plats för dem att bo. Den berörda medborgaren kontaktade Thai Immigration eftersom de var misstänksamma mot det faktum att männen verkade gömda och tillbakadragna och enligt uppgift ville skydda samhället.

Thai Immigration tackade den oidentifierade berörda medborgaren och uppmuntrade fler av vad de kallade "goda medborgare" att träda fram och rapportera misstänkt beteende.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.