TAT lyfter fram anti-röklagar i Thailand

PRESSMEDDELANDE:

Resenärer som kommer till Thailand bör vara medvetna om att elektroniska cigaretter (e-cigaretter eller "vaping") såväl som shisharökning och elektroniska shishas, ​​alla är olagliga i kungariket.

Bangkok – Thailands turistmyndighet (TAT) påminner besökare till kungariket om lagarna om "förbjuden rökning" i allmänna utrymmen, som är en del av dess tobakskontrolllag, som syftar till att främja en säker, ren och rökfri miljö för Allt.

Resenärer som kommer till Thailand bör också vara medvetna om att elektroniska cigaretter (e-cigaretter eller 'vaping') såväl som shisharökning och elektroniska shishas, ​​alla är olagliga i kungariket."

Det har nyligen förekommit incidenter där utländska resenärer som inte var medvetna om förbudet dömdes till böter på plats eller arresterades. Förbudet infördes 2014 av den thailändska regeringen av hälsoskäl och att elektroniska cigaretter och shisha lockade unga människor att röka.

Resenärer som kommer till Thailand rekommenderas därför att inte ta med sig några elektroniska cigaretter eller elektroniska vattenpipor, och inte heller något föremål eller utrustning förknippad med e-cigaretter, inklusive "juice" som används i enheten.

På samma sätt bör resebyråer eller researrangörer som säljer Thailand som destination se till att deras kunder är medvetna om förbudet mot elektroniska cigaretter, shisharökning och elektroniska shishas.

Ministeriet för turism och sport har också ett nära samarbete med reseföretag och guider för att söka samarbete från turister för att inte röka i förbjudna områden, särskilt på flygplatser, idrottsanläggningar och turistattraktioner över hela landet.

Utomhusplatser där rökning är förbjuden inkluderar motions- eller sportträningsanläggningar, idrottsplatser eller tävlingar av något slag, offentliga parker, djurparker, nöjesparker, lekplatser för barn och marknader. Turister som reser med guidade turgrupper måste strikt följa denna nya regel och förordning.

Thailand blev part i Världshälsoorganisationens ramkonvention om tobakskontroll den 27 februari 2005. Sedan dess har landet blivit en av världens föregångare i kampen för att förbjuda rökning från nästan alla offentliga inomhusplatser, inomhusarbetsplatser och offentliga platser. transport. Detta inkluderar rökförbudet på thailändska stränder över hela landet, som trädde i kraft i november 2017, som en del av landets hållbara turisminsatser.

Sex thailändska flygplatser, Bangkoks Suvarnabhumi och Don Mueang, Phuket, Chiang Mai, Hat Yai och Mae Fah Luang Chiang Rai, som alla drivs och förvaltas av Thailands flygplatser (AOT), förklarades förbjudna zoner från den 3 februari 2019 med alla rökrum inuti var terminalerna stängda sedan dess.

Enligt AOT är satsningen att stänga alla rökrum i linje med 2017 års tobakskontrolllag. Samtidigt har folkhälsoministeriets officiella tillkännagivande i november 2018 också listat "offentliga områden på flygplatser" bland flera nya zoner där rökning av tobak är förbjudet och medför böter på upp till 5,000 XNUMX baht per överträdelse.

TAT förstår att AOT har anvisat rökområden utanför terminalerna. För mer information rekommenderas turister och resenärer som passerar genom dessa sex flygplatser att kontakta AOT Contact Center genom att ringa tel.: 1722 eller besöka flygplatsens informationsdisk.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.