Rysk misstänkt gripen för att ha rånat andra ryssar för pengar och kryptovaluta i Phuket

Phuket -

En rysk misstänkt greps för att ha rånat andra ryssar för kontanter och kryptovaluta i Thalang.

Region 8-polisen berättade för Phuket Express idag (2 februarind) att igår, (1 februarist), arresterade de Mr. Dnitry Shergin, 32, en rysk medborgare på en resort i Karon. Han är en efterlyst misstänkt med en arresteringsorder från Phukets provinsdomstol utfärdad den 31 januarist 2023.

Han anklagas för rån, olagligt innehav av skjutvapen, bärande av en pistol offentligt utan tillstånd och olagligt frihetsberövande av andra personer med andra misstänkta som påstås vara inblandade i händelsen och fortfarande är på flykt.

Gripandet kom efter den 11 decemberth Förra året lämnade Mr. Viacheslav Kopan, 35, och Mr. Evgenii Kamolov, 32, båda ryska medborgare, in en anmälan till Cherng Talay-polisen i Thalang.

De berättade för polisen att de klockan 1:00 attackerades och hotades av en grupp utländska misstänkta för 20,000 25,000 US-dollar i kontanter och 16 XNUMX US-dollar av en kryptoplånbok i Soi Cherng Talay XNUMX.

Efter en fullständig utredning har polisen identifierat den misstänkte där en av offrens vänner ska ha varit inblandad i händelsen.

Ytterligare detaljer om denna utvecklingshistoria kan komma att släppas eftersom de avslöjas av thailändsk polis.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.