Tre utländska turister räddade efter att ha gått vilse i Phangan Island Forest

Phangan Island, Surat Thani –

Tre utländska turister har räddats efter att de gått vilse i en skog på Phangan Island i Surat Thani.

Chefen för Than Sadet-Ko Pha-Ngan National Park, Mr. Thikamphon Penchaom, berättade för TPN Media, "Vi blev underrättade från en bychef om de försvunna turisterna i Baan Tai sub-distriktet i går (30 januari)th) vid 5:30."

”Tre utländska turister kunde inte ta sig ut efter att ha försökt följa en naturlig stig på Ra-berget. De ringde oss på en mobiltelefon för att få hjälp. Vi kollade deras plats och insåg att de var på en gammal stig till toppen av berget, tillade Mr. Thikamphon.

"Klockan 8 hittade vi dem. De var Prasannatma Das Bhatt, 45, Stagey Anne Pedder, 30, båda brittiska medborgare, och Sandra Helena, 35, nederländsk medborgare. De är alla säkra”, förklarade Thikamphon.

Turisterna tackade tjänstemän, personal och räddningsteam.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.