Valhaj upptäckt med fiskenät fast i svansen i Krabi

Krabi –

En stor valhaj sågs med fiskenät fast vid svansen på en ö i Mueang Krabi.

Ett videoklipp från en turbåt nära ön Hong i nationalparken Than Bok Khorani lades upp på en Facebook-sida som visar händelsen. Den massiva valhajen, som är cirka sex meter lång, simmade med svansen fast i ett fiskenät. Det rapporterades att dess svans skadades från nätet.

Chefen för Than Bok Khorani National Park Mr. Weerasak Srisajjang berättade för Phuket Express att de har letat efter valhajen sedan igår (17 januari)th) efter att de underrättats. Turbåtsoperatörer och dykare informeras om att hjälpa till att söka efter valhajen för att säkert ta bort nätet.

Om någon ser valhajen vänligen ring nationalparken 075 681 096 eller direkt kontakta Mr. Wanchai Sumongkol 088-449-7717.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.