UPPDATERING: Saknad "Marco Polo"-yacht hittades i Phuket

Phuket -

En försvunnen yacht vid namn "Marco Polo" hittades nära Indonesiens territorialvatten efter att ha försvunnit sedan förra månaden.

Vår tidigare historia:

En yacht uppges ha försvunnit från ett dockningsområde i havet i Chalong.

Nu till uppdateringen:

Yachtägaren, en tysk ex-pat, hade tidigare kontaktat Phuket Fisheries Office för att informera om den försvunna båten. Ägaren erbjöd en belöning till alla som lämnade information som ledde till återställningen av yachten.

Chalongs polischef överste Eakkarat Plaiduyang sa till Phuket Express: "Efter att vi kontrollerat CCTV-bilder i närheten kunde vi inte se någon komma ombord på yachten som i en vittnesrapport tidigare."

"Yachtägaren förstår att hans yacht kanske inte har blivit stulen men att dess ankare kan ha lossnat när yachten sköljdes bort av vågor. Han hade redan hyrt ett litet flygplan för att leta runt Nai Harn Beach och Phrom Thep Cape i närheten, men fortfarande inga tecken på hans yacht.”

Chefen för Phuket Marine Office Chayaphong Pranit berättade för Phuket Express att de underrättades från Natthida Neamnak på fredagen (13 januari) som är chef för fiskebåten 'Sor Larp Chonlada 32'.

Hon har underrättats från fiskebåtskaptenen Mr Chaithong Wongpin att han hittade Marco Polo-yachten utan båtkapten och passagerare flytande i havet nära det indonesiska territorialvattnet.

Chayaphong berättade för Phuket Express att yachtägaren har informerats och att yachten kommer att dras tillbaka till stranden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.