Thailands avdelning för landtransport varnar för körkortsbedrägeri online

Phuket -

Department of Land Transport Phuket Office har varnat för vad de kallar en online och illegal körkortsbluff.

Bedrägeriet med körkortstjänster har blivit viralt i sociala medier inklusive Phuket ex-pat sociala mediegrupper och i liknande grupper i Pattaya denna vecka. TPN-media noterar att de påstådda bedragarna till och med försökte lägga upp "erbjudandet" i TPN-medieägda grupper, men de avvisades.

I inlägget står det att en 100-procentig laglig körkortstjänst erbjuds utan att du behöver gå till landtransportkontoret själv, ta ett prov, prov eller några kvalifikationskrav. Den påstådda bluffen säger att de kommer att göra allt åt dig. Ett motorcykelkörkort är 2,000 3,000 baht och ett bilkort är XNUMX XNUMX baht."

Chefen för landtransportkontoret i Phuket, Atcha Bualjan, sa till Phuket Express: "Inlägget är inte verkligt. Vi är inte inblandade i detta. Det är en bluff. Vi har lämnat in en anmälan till Phuket City Police och försöker hitta de ansvariga. Varje licens som går igenom denna process skulle vara falsk eller så skulle du förlora pengar till bedragare. Ingen tjänsteman för landtransport skulle någonsin acceptera en muta för att få en licens utan kvalifikationer eller examen."

Phuket City Police berättade för Phuket Express att de undersöker incidenterna för ytterligare rättsliga åtgärder.

Denna körkortsbluff är också fortfarande viralt i Pattayas sociala medier, som ses nedan.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.