Inträdesavgift på 300 baht för Thailand-turister förväntas träda i kraft i juni

Thailand-

Insamlingsavgiften på 300 baht förväntas träda officiellt i kraft i juni i år.

Våra tidigare berättelser:

Thailand planerar att samla in en "landavgift" på 300 baht för alla utländska turister under "Amazing Thailand New Chapter" turismförstärkningskonceptet, rapporterade en talesman för regeringen den 12 januarith2022

Den nationella turistpolitiska kommittén, under ministeriet för turism och sport, godkände ett förslag om att ta ut en avgift på cirka 10 USD, eller cirka 300 baht, på utländska turister som reser in i Thailand som en del av fonden för främjande av turism, inklusive turistolycksförsäkring och medel till drabbad arbetskraft och företagare vid en finansiell kris.

Den thailändska turist- och idrottsministern bekräftade att 300-bahts "landinträdesavgift" för alla utländska turister som besöker landet så småningom skulle genomföras, och betonade att den skulle användas för turistförsäkringar och en nödfond för de som reser i landet.

Ministeriet för turism och sport har beslutat att skjuta upp insamlingen av en 300-bahts "landinträdesavgift" till det fjärde kvartalet i år och planerar att föreslå att registreringen för "Thailand Pass" avbryts.

Nu till uppdateringen:

Turism- och idrottsminister Piphat Ratchakitprakarn avslöjade igår idag (11 januarith) att "Under de kommande fem åren kommer det att vara 80 miljoner utländska turister som besöker Thailand. Siffran är dubbelt så stor som för tre år sedan innan Covid -19-pandemin."

"Den 24 januarith vi kommer att diskutera vidare det långvariga förslaget om en 300-bahts "landinträdesavgift". Avgiften kommer inte att tas ut från utlänningar med gränspass och arbetstillstånd. Vi överväger också att inte ta ut avgiften från utländska turister som är på en färja eller kryssning en dagstur till Thailand”, förklarade Piphat.

"Denna markinträdesavgift kommer att föreslås regeringen nästa månad eftersom vi planerar att detta ska börja gälla den 1 junist i år”, tillade Mr. Piphat.

Förslaget har varit extremt impopulärt bland turister som postat på sociala medier, konstaterar TPN. Turismministeriet har drivit på för förslaget i över ett år, och angett att alla insamlade medel skulle användas öppet och till fördel för turister med både försäkring för olycksfall och för att förbättra stora turistattraktioner.

Kritiker av förslaget har dock uttryckt tvivel om huruvida försäkringen skulle erbjudas på rätt sätt och transparensen i de erhållna medlen. Förslaget har ständigt skjutits tillbaka efter pågående kritik på sociala medier att det var fel tidpunkt att införa en turismavgift. Många ex-pats har också uttryckt oro och sagt att de inte är turister och borde undantas.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.