Ung tysk turist skadades allvarligt efter att ha fallit i Krabi-grottan

FOTO: Krabi Rescue Team

Krabi –

En tysk turist har fått allvarliga huvudskador efter att han ramlat ner från en kulle vid en grotta i Krabi.

Räddningsarbetare underrättades om händelsen klockan 4:00 igår (10 januarith) vid Tiger Cave Temple i Mueang Krabi.

Mer än 10 räddningsarbetare gick till grottan med räddningsutrustning. De tog sig upp för backen över tusen branta trappsteg, som du själv kan se nedan.

Räddningsarbetare berättade för Phuket Express att den unga tyska turisten, 19, fick allvarliga huvudskador och blödde kraftigt. Han var dock fortfarande vid medvetande och pigg.

Den tyska turisten placerades på en räddningsbräda. Det var mycket svårt att föra ner den skadade mannen från backen som tog mer än två timmar. Han fördes till ett lokalt sjukhus.

Den tyske turisten hade rest med sina vänner. De var på toppen av kullen för att se det vackra landskapet på toppen av stegen med 1,143 1,143 trappsteg. Turisten föll ner för en del av de 94 XNUMX trappstegen vilket var cirka XNUMX trappsteg han föll totalt.

Det var oklart hur den unge mannen föll men stegen och stigningen är extremt svåra och branta.

Räddningsarbetare har varnat andra turister att vara mer försiktiga eftersom många turister skadades av att falla på denna plats.

För en video, titta på Tigertemplet med Karl i Thailand och vandringen klicka eller tryck här.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.