Thailand upprätthåller regler för inresa för "helt återöppning".

PRESSMEDDELANDE:

Endast besökare som kommer från eller åker till länder som kräver ett RT-PCR-test behöver ha en covid-19-försäkring.

Bangkok, 9 januari 2023 – Thailands turistmyndighet (TAT) vill förtydliga att Thailand fortsätter att välkomna alla internationella turister under den policy som infördes den 1 oktober 2022 för att helt återuppta turism.

Thailands vice premiärminister och folkhälsominister, HE Mr. Anutin Charnvirakul, sa "Internationella resenärer som anländer till Thailand behöver inte visa bevis på vaccination."

Dessutom är utländska turister inte skyldiga att visa ATK- eller RT-PCR-testresultat.

Som en del av den fullständiga återöppningen för turism, erbjuder Thailand också en längre vistelseperiod för besökare. Från och med den 31 mars 2023 förlängs vistelseperioden till 45 dagar (från 30 dagar) för turister från länder/territorier som är berättigade till visumbefrielse och till 30 dagar (från 15 dagar) för de som är berättigade till visum vid ankomst (VOA).

Men medan Thailand välkomnar alla besökare, kan en marknad för besökskällor kräva att inkommande besökare inklusive deras egna medborgare som återvänder hem får ett negativt PCR-resultat.

Därför strävar Thailand efter att överensstämma med reglerna i dessa länder och kräver COVID-försäkring för besökare från dessa länder eller besökare till Thailand som fortsätter till dessa länder, om de testar positivt medan de är i Thailand. Bland sådana länder finns Kina och Indien.

TAT förväntar sig att turismen kommer att fortsätta att ta fart 2023 och siktar på 25 miljoner utländska turister – mer än dubbelt så många som 11.5 miljoner besökare som registrerades 2022 – och tillbaka till över 50 % av de 40 miljoner internationella ankomsterna 2019.

Med kampanjen "Visit Thailand Year 2023: Amazing New Chapters" bjuds turister över hela världen in att uppleva kungarikets myriad av underbara befintliga och nya turismupplevelser, produkter och tjänster.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.