Phuket redo och glada att välkomna kinesiska turister

Phuket -

Phukets företag är glada och redo att välkomna kinesiska turister.

Presidenten för Phuket Tourism Association, Mr. Thanet Tantipiriyakit, sa till Phuket Express: ”Affärsoperatörer i Phuket och Andaman-provinserna är redo att välkomna kinesiska turister. Vi väntar på dem och är väldigt spända efter att vi hört de goda nyheterna om att Kina lättar på Covid-restriktioner."

Våra tidigare berättelser:

Ingen mer obligatorisk karantän. Inga fler restriktioner för flyg. Ett negativt testresultat 48 timmar före resan är det enda Covid-kravet för att resa till Kina från och med den 8 januari.

Kinesiska turister kommer att anlända till Thailand med det första turistflyget på nästan tre år den 9 januarith2023

"Men vi är oroliga över bristen på arbetskraft i vissa sektorer och vissa företag är fortfarande stängda eftersom de inte har tillräckligt med pengar för att öppna igen omedelbart om antalet kinesiska turister kommer att vara på samma nivå som före Covid -19," Mr. Thanet tillade.

Presidenten för Thai Southern Hotel Association sa tisdagen den 3 januari att Phuket kämpar med en allvarlig brist på arbetskraft mitt i den förväntade ankomsten av en miljon kinesiska turister.

"Å andra sidan är vi inte oroliga för Covid-19 från kineser eftersom vi är vaccinerade och redan har gått igenom en allvarlig period av pandemin", konstaterade Thanet

Phuket Provincial Public Health Chief Doctor Kusak Kukiattikoon sa till Phuket Express "Mer än 90 procent av människorna i Phuket har redan vaccinerats. Cirka 40 procent har fått fyra doser covid-19-vaccinationer, särskilt personer som arbetar i turistföretag.”

En inflytelserik thailändsk virolog sa att nya Covid-19-stammar från turister som reser från väst är mer oroande än äldre stammar från turister som reser från Kina.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.