Totalt registrerades 41 trafikolyckor, 42 skador och 3 dödsfall i Phukets "New Year's Seven Days of Danger"

FILFOTO

Phuket -

Phuket har meddelat totalt sju trafikolyckor och åtta skador den sjunde dagen av de sju dagarna (december 29th, 2022 till 4 januarith, 2023) i trafikolyckskampanjen "New Year's Seven Days of Danger" 2023.

Phuket Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) kontor berättade för Phuket Express idag (5 januari) detaljer om den sjunde dagen (4 januari) av "New Year's Seven Days of Danger"-kampanjen för trafikolyckor.

Fyra trafikolyckor inträffade i Mueang-distriktet, en i Thalang-distriktet och två i Kathu-distriktet med åtta skador.

Summan för alla sju dagar i Phuket (29 december – 4 januari) under de sju dagar av fara inträffade 41 trafikolyckor, 42 skadade och tre dödsfall.

De flesta olyckorna orsakades av att man inte använde hjälm, följt av rattfylleri och fortkörning över den lagliga gränsen.

Jämfört med förra årets "New Year's Seven Days of Danger"-kampanj för trafikolyckor, var det totalt 28 trafikolyckor, 27 skadade och ett dödsfall, så detta år såg en betydande ökning, även om The Phuket Express noterar att det finns en ökad turism och trafiken jämfört med förra året.

Ytterligare artiklar du kanske gillar:

En förare dog efter att de krockade med sin motorcykel i en släpbil i Thalang, vilket är det första dödsfallet i en trafikolycka under New Year's Seven Days of Danger.

Två personer dog efter att en berusad sedanförare kraschade in i en sidovagn för motorcykel i Mueang Phuket.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.