Två ryssar greps för tiggeri i Surat Thani

Surat Thani –

  Två ryska turister greps för olagligt tiggeri på en festival i Surat Thani.

En immigrationstjänsteman från Surat Thani berättade för Phuket Express att de igår (3 januari) arresterade två ryssar, Alexander Kirikov, 32 och Evgenii Malakhov, 36. De greps båda på en festival i Talad-distriktet , Mueang Surat Thani-distriktet.

Surat Thani Immigration Office berättade för Phuket Express att de två ryska männen hittades tiggeri med thailändska och engelska lappar på papper som sa att de flydde från krig (På grund av Rysslands invasion av Ukraina) och att de behövde mat och pengar.

De två männen fördes till Surat Tanis polisstation. De berättade för polisen att de anlände till Thailand den 9 decemberth förra året och hade spenderat alla sina pengar. De behövde pengar från thailändare för mat och andra behov.

Surat Thani Immigration Officer berättade för Phuket Express att båda männen fortfarande har lagliga turistvisum, men de kommer att ställas inför anklagelser om olagligt tiggeri.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.