2023 Thailand bar och underhållning stängningar och inga sprit dagar

Vill du vara säker på att du är medveten om alla religiösa och andra helgdagar som enligt thailändsk lag kommer att stänga alla barer och förbjuda alkoholförsäljning för 2023?

Tja, Pattaya Unplugged är här för dig. Följande dagar är garanterade stängningsdagar för 2023. Det betyder att Barer, Nöjesställen, Gogos etc är stängda. Försäljning av ALL sprit är förbjuden. Inga butiker, restauranger eller hotell kommer att sälja lagligt dessa dagar.

Nattklubbar, livemusikställen etc kommer att vara stängda. De flesta turistattraktioner, restauranger, gallerior, filmer, etc. är öppna...men INGEN sprit säljs dessa dagar. Det finns fem garanterade stängningsdagar och några "möjliga" dagar. Stängningstiderna är i allmänhet 24 timmar, från midnatt till midnatt.

Följande fem dagar nedan är garanterade totala alkoholförbudsdagar. Om barer öppnas kommer de också att vara stängda dessa dagar:

Måndag 6 mars - Makha Bucha Day, GARANTERAD STÄNGNING AV BARER

Lördag 3 juni-Vesak Day, GARANTERAD STÄNGNING AV BARER (Obs, det kommer att vara en statlig helgdag den 5 juni, men alkohol kommer inte att förbjudas denna dag)

Tisdagen och onsdagen den 1:a och 2:a augusti - Asahna Bucha-dagen och buddhistisk fastestart, GARANTERAD TVÅDAGARS STÄNGNING AV BARER

Söndagen den 29 oktober - Vassadagen, slutet av den buddhistiska fastan, GARANTERAD STÄNGNING AV BARER. Troligtvis en statlig helgdag måndagen den 30 oktober, men inte alkoholförbud.

Viktigt är att det kommer att finnas en ALLMÄNT VAL i år som sannolikt kommer att infalla i maj, även om det EXAKTA datumet ännu inte är klart. Det preliminära datumet är den 7 MAJ, en söndag. Allmänna val enligt thailändsk lag leder till att alkoholförsäljning förbjuds, även om timmarna vanligtvis bara är kvällen innan tills vallokalerna stänger.

I allmänhet är stängningstiderna runt 5 natten innan (lördagen den 6 maj) till 5 när vallokalerna stänger på valdagen men kommer att störa två dagars verksamhet.

Dessutom har förtidsröstning varit känd för att stänga barer och alkoholförsäljning även helgen innan, men det är inte garanterat. Om detta händer kommer barerna att stänga lördagen den 29 april runt 5 och öppna igen när vallokalerna stänger söndagen den 30 april.

Födelsedagar för den älskade och respekterade kungafamiljen, medan statliga helgdagar inte är alkoholförbudsdagar.

Detta är ett arbetsdokument och kommer att uppdateras regelbundet.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, Pattaya Unplugged, som ägs av vårt moderbolag TPN Media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.