Mobiltelefonen återlämnades till kuwaitisk turist i Phuket efter att taxichauffören är arg över klagomålet om dålig körning tar mobil och kastar den på en strand

Phuket -

En mobiltelefon returnerades till en kuwaitisk turist i Phuket efter att en taxichaufför hade tagit telefonen som lämnats kvar av en olycka och slängt den på en strand av ilska för ett klagomål om dålig körning. 

Wichit-polisen berättade för Phuket Express att i går, (1 januarist), efter midnatt lämnade Mr. Mohammad Nusair, en kuwaitisk medborgare, en anmälan till Wichit-polisen. Han berättade för polisen att han glömde sin mobiltelefon i en minibuss från ett reseföretag. Han frågade minibussföraren om föraren tog mobiltelefonen men föraren förnekade till en början anklagelserna. Föraren och hans företag namngavs inte av Wichit-polisen.

Wichitpolisen berättade för Phuket Express att de kallade föraren till polisstationen innan han erkände att han tagit turistens mobiltelefon. Han hade dumpat mobilen på Karon Beach. Chauffören sa att han tog telefonen och slängde den eftersom han var arg över att turisten kritiserade honom för påstått dålig körning.

Mobiltelefonens GPS visade sin plats i Soi Palai, Chalong. Polisen spårade upp mobiltelefonen och upptäckte att den var med en utlänning i Chalong som firade nyår på Karon Beach innan. Utlänningen berättade för polisen att han hittade mobiltelefonen på stranden och trodde att den var övergiven och därför fri att ta. Den utländska turisten förklarade inte varför han inte försökte lämna in telefonen till myndigheterna.

Mobiltelefonen lämnades till slut tillbaka till den kuwaitiska turisten, som berömde polisen för deras hårda arbete. Det var inte omedelbart klart om taxichauffören eller den utländska turisten skulle åtalas.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.