Totalt registrerades 1,664 218 trafikolyckor och XNUMX dödsfall under fyra dagar av Thailands "New Year's Seven Days of Danger"

Thailand -

Thailands avdelning för katastrofförebyggande och begränsning (DDPM) rapporterade idag (2 januari) totalt 478 trafikolyckor, med 465 skadade och 66 dödsfall, på den fjärde dagen i går (1 januari) av "New Year's Seven Days of Danger"-vägen olyckskampanj.

Olyckorna orsakades mestadels av för hög hastighet (37.03 procent), följt av rattfylleri (33.26 procent). Cirka 88.02 procent av olyckorna involverade motorcyklar.

38.49 procent av trafikolyckorna inträffade på riksvägar. De flesta olyckorna inträffade mellan midnatt och 1:00 (15.69 procent).

Det högsta antalet olyckor och skador var i Songkhla (27 olyckor, 31 skador). Provinsen med det högsta antalet dödade var Surat Thani och Mae Hong Sorn (4 dödsfall i varje provins).

Under totalt fyra dagar (29 december - 1 januari) av de sju dagar av fara har det inträffat totalt 1,664 1,647 trafikolyckor, 218 XNUMX skadade och XNUMX dödsfall.

Surat Thani har det högsta antalet olyckor (56 ). Sakhon Nakhon hade det högsta antalet skador (57). Chiang Rai har flest dödsfall (12).

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.