Man räddad från Phuket påstår sig ha flytit i havet i 13 dagar

Phuket -

En utländsk man har räddats nära Racha Island i Phuket. Han hävdade att han höll fast i en oljetank och flöt i havet i 13 dagar.

Räddningspersonal meddelades av en resebåtsoperatör att en oidentifierad man hade hittats vid liv flytande i havet 300 meter från Racha Island.

Mannen togs ombord på turbåten innan han anlände till Chalong-piren, söder om Phuket. Mannen var utmattad och svag och fördes till sjukhus.

Räddningspersonal berättade för Phuket Express att mannen, runt 30 år, inte kunde kommunicera på thailändska eller engelska men han kunde säga att han var malaysisk. Han sa senare genom en översättare att han höll i en oljetank i 13 dagar innan han hade räddats.

Det var inte omedelbart klart hur han hade hamnat i drift till havs till att börja med.

Chalongpolisen fortsätter sin utredning för att ta reda på vad som hände honom och för att hjälpa mannen tillbaka till sitt land.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.