Nio provinser i södra Thailand drabbas av översvämningar, tre människor dör

södra Thailand –

Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) rapporterar att nio provinser i södra Thailand lider av översvämningar när kraftiga regn fortsätter. Tre personer har dött i översvämningarna.

DDPM rapporterar att monsunregn har täckt Thailandviken i den södra delen av Thailand och orsakat kraftiga översvämningar från den 17 decemberth tills imorgon (20 decemberth).

Nio provinser lider fortfarande av översvämningar som drabbar totalt 15,648 49 familjer i Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Trang, Satun, Yala, Songkhla, Narathiwat, Pattani och Phatthalung. Dessa är totalt 1,028 distrikt, 51,543 XNUMX byar och XNUMX XNUMX familjer. Tre personer har dött i översvämningarna.

Många delar av de södra provinserna är nästan otillgängliga och under vatten och som ett resultat uppmanas resenärer och turister att vara försiktiga i förväg och kartlägga sina resvägar medan de lyssnar på lokala väderrapporter om den pågående situationen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.