Phuket Immigration tillkännager resultatet av deras senaste tillslag för överseende

Phuket -

Phuket Immigration lanserade nyligen vad de kallade projektet "White Accommodation for Foreigners" med inriktning på "Phuket ska bli brottsfritt". Projektet fokuserar främst på att utlänningar ska vara korrekt registrerade på sitt boende och inte på ovstanna kvar.

Det sa Phukets immigrationschef överste Tanet Sukchai till Phuket Express. "Vi strävar efter att kontrollera utlänningar som vistas och bor i Phuket för att se till att de registreras ordentligt för Immigration för sitt boende och inte övernattar."

"För det första halvåret av denna månad (1 decemberst till december 15th) totalt sex utlänningar arresterades för övervistelse och 117 utlänningar fick böter för att de inte registrerat sitt boende korrekt. Åtta boende-/hotellägare bötfälldes för att de inte anmälde utlänningar som bor i deras lokaler.”

Phuket Express har täckt några fall av överseende nedan:

En 55-årig filippinsk man greps i Kathu för 252 dagar för att ha överskridit sina lagliga visumvillkor.

En 63-årig amerikansk man har gripits i Phuket för åtta dagars övervistelse. Enligt uppgift lämnade han inte sitt rum och åt bara proteinkapslar medan han gömde sig för thailändsk immigration.

En 30-årig sydafrikansk man greps i Thalang-distriktet med 196 dagars uppehåll. Han hade nyligen försökt undvika immigration genom att flytta från Chiang Rai till Phang Nga och sedan till Phuket. Han hävdade att han inte hade några pengar för att åka tillbaka till sitt land.

Dessutom tas femton fall av att visum för att vistas i Thailand använts på ett felaktigt sätt, som att personer som faktiskt inte går i skolan utan har utbildningsvisum, eller har ett volontärvisum men inte gör någon volontärtjänst, för rättsliga åtgärder (11 fall i Mueang Phuket, 2 fall i Patong och 2 fall i Chalong). avslutade Tanet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.