Tredje havssköldpaddsboet i läder som hittats på stranden i Phang Nga

Phang Nga –

Ett tredje havssköldpaddsbo av läder med ägg hittades på en strand i Phang Nga.

Vår tidigare historia:

Totalt hittades 118 havssköldpaddsägg i läder på en strand i Phang Nga, norr om Phuket.

Fler ägg av lädersköldpaddor hittades på samma strand som ett tidigare fynd nyligen i Takua Thung denna månad.

Nu till uppdateringen:

Tjänstemän från Department of Marine and Coastal Resources Division 6 (DMCR 6) berättade för Phuket Express idag (7 december)th) tidigt i morse att de underrättades från en lokal invånare att en havssköldpaddsmamma i läder lade ägg på Na Klua-stranden i Kok Kloi-distriktet, Takua Thong-distriktet.

DMCR-tjänstemän gick till stranden som ligger cirka 900 meter från två tidigare havssköldpaddsbon som hittades. Detta tredje bo hade 139 ägg där 119 var fertila ägg. Äggen flyttades till ett säkert område nära de två föregående bon.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.