Kuwaitisk man arresterad på Pha-ngan Island för 16 dagars uppehåll

Pha-ngan, Surat Thani-

En 56-årig kuwaitisk man arresterades på Pha-ngan Island i Surat Thani för 16 dagar för att ha överlevt sina lagliga visumvillkor.

Surat Thani immigrationstjänstemän berättade för Phuket Express att de har arresterat Rashed Hea Juma, 56, en kuwaitisk medborgare, i ett hus i Baan Tai-distriktet, Koh Pha-ngan-distriktet tidigare i veckan.

Han är nu vid 16 dagar efter att ha överskridit sitt visum enligt polisen. Han fördes till Koh Pha-ngans polisstation för att ställas inför anklagelser om överskridande och väntar på att bli utvisad.

Gripandet följde på Surat Thani immigrationsofficerare som patrullerade för att slå ner på utlänningar som stannade kvar som en del av en 1 decemberst till december 10th, 2022 års kampanj.

Samtidigt en 31-årig kinesisk kvinna greps i Surat Thani för 19 dagars övervistelse medan fem andra greps i Chiang Mai i vad Royal Thai Immigration kallar ett nationellt tillslag i början av december.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.