Mer än 100,000 20 kilo sopor har dumpats på Koh Siray i mer än XNUMX år, säger Monsoon Garbage Thailand

standard

Koh Siray, Mueang Phuket –

Mer än 100,000 20 kilo sopor har dumpats på Koh Siray i mer än XNUMX år, åtminstone enligt en grupp för sociala medier.

Frågan har aktualiserats av Facebooksidan 'Monsoon Garbage Thailand' tidigare i veckan.

Waranyoo Boonsit, sidans administratör, sa till Phuket Express att detta område ligger nära Phukets fiskemarknad. Han har rapporterat frågan till relevanta regeringskontor om detta skräp för tre år sedan.

De städade soporna på ett litet område. Det finns dock fortfarande en betydande del av området i närheten som inte är städat.

Det handlar om cirka 100,000 20 kilo sopor totalt som kontinuerligt har dumpats i cirka XNUMX år, enligt Waranyoo.

Waranyoo klargjorde inte omedelbart vem som dumpade skräpet, var det kom ifrån, eller hur han visste att detta hade hänt i två decennier men relevanta myndigheter var enligt uppgift medvetna om problemet.

En drönare användes uppenbarligen för att fånga de aktuella bilderna och förhållandena i området.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.