Många utländska turister besöker Samuis lokala marknad "The Wharf"

MGR Online

Samui, Surat Thani –

Många utländska turister har besökt en berömd lokal marknad och smakat thaimat på Samui Island.

Wiwat Chuenban, vicepresidenten för Thailands turistråd sa till Phuket Express följande:

"En av de mest kända lokala gatumarknaderna på Samui kallas 'The Wharf Samui' som ligger i Bo Phut-distriktet. Marknaden är öppen varje onsdag och fredag ​​från sen eftermiddag till sent på natten. De flesta säljarna är lokala människor som säljer lokal mat och produkter.”

"De flesta utländska turister var intresserade av att smaka thailändsk mat som Pad Thai, Papayasallad (Somtam) och grillad kyckling. Vi har stöttat thailändsk mat som en mjuk kraft samt utvecklat lokal turism.” Mr. Wiwat tillade.

Har du besökt denna marknad? Berätta för oss om dina upplevelser i kommentarerna nedan!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.