Antalet inhemska thailändska resenärer i år når 200 miljoner

phuket

Thailand -

Antalet thailändska resenärer har i år nått 200 miljoner sedan förra månaden, sade en talesman för den thailändska regeringen.

Regeringens talesman Anucha Burapachaisri berättade för pressen om resultaten i fredags (25 november)th).

"Det finns totalt 200 miljoner thailändska resenärer sedan början av detta år fram till slutet av förra månaden. Thailands turistmyndighet (TAT) hade bara förväntat sig siffran till 160 miljoner i år.”

"Inkomsten från thailändska resenärer är 800 miljarder baht, vilket också är högre än TAT hade förväntat sig på 656 miljarder baht i år. Fler thailändare har rest i landet, speciellt för familjeresor och seminarier”, förklarade Anucha.

”Den thailändska premiärministern Prayut Chan-o-cha är glad över att thailändare gillar att resa i landet. Det här är bra för att stärka turismen efter Covid -19 eftersom regeringen alltid har stött inrikesresor”, tillade Anucha.

TPN noterar att Anucha inte släppte kriterierna som användes för att betrakta en thailändsk resenär som en "inhemsk turist".

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Phuket Express, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.