Tjeckiskt par skadades allvarligt efter att ha blivit påkörd av en pickup i Phang Nga när de korsade en väg

Phang Nga-

Ett tjeckiskt par har fått allvarliga skador efter att ha blivit påkörda av en pickup när de korsade en väg i Khao Lak.

Khao Lak-polisen underrättades om olyckan i går kväll klockan 7:30 (21 novemberst) i Kuekkak-distriktet. Polis och räddningstjänst kom till platsen för att hitta en skadad lastbil på vägen. Föraren, identifierad endast som Mr. Payak, 52, från Yasothhorn, väntade på polisen på platsen.

Framför pickupen hittade räddningsarbetare två skadade utlänningar som var Mr. Vladimir Koci, 64, och Mrs. Jana Koci Lhotakova, 50, båda är tjeckiska medborgare. Båda fick allvarliga skador och fördes till ett lokalt sjukhus.

Lastbilschauffören sa till The Phuket Express, "Jag körde i 80 km/tim. Området har inte tillräckligt med ljus och det kom en del regn. Jag såg inte turisterna."

Ett vittne, Mr Supparuek, 40, berättade för The Phuket Express reportrar, "Turisterna var på en central reservation och skulle korsa vägen innan de träffades av Mr. Payak."

Khao Laks polischef överste Jirawat Sararam berättade för Phuket Express. "Vi har genomfört drogtester i urin på föraren, Mr Payak, som visade ett negativt resultat medan ett alkoholutandningstest visade noll. Han åtalas dock för vårdslös körning som orsakat allvarliga skador."

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.