Phukets största berättelser från den senaste veckan: tyskar och nyzeeländare arresterade med pistol, kulor och granater och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 7 november 2022 till söndagen den 13 november 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En 63-årig nyzeeländsk expat har arresterats i Phuket med 26 vapen, 11 granater och många kulor.Han var tidigare lagligt anställd som ingenjör vid borrpråmar i havet i södra Thailand. Han stannade lagligt i Thailand med ett pensionsvisum fram till november 2022 och hade inte varit på någon svartlista eller bevakningslista och inga tidigare juridiska frågor i Thailand.
  2. Phuket lokala organisationer höll Loy Krathong-festivalen med många människor som deltog i festivalerna.

Människor samlades vid vattenvägar för att sväva sin ljusupplysta Krathong för att sväva bort all negativitet och olycka på sin Krathong samt för att be Vattengudinnan om ursäkt för att ha spillt avfall under hela året.

3. Rivningen av den övergivna byggnaden på Phuket Bypass Road har slutförts. Förbifartsvägen har nu öppnats.

Phukets trafikpolis rapporterar klockan 12:30 den 9 november att den norrgående förbifarten nu är öppen för trafik som vanligt.

4. Ryska turister har nått toppen av Phuket-besökare under de senaste tio dagarna.

Phuket Immigration på Phukets internationella flygplats rapporterade aktuell ankomststatistik från 1 novemberst till november 10th, 2022 att ryska medborgare leder med 18,370 XNUMX besökarers.

5. En tyska och en thailändsk kvinna greps med en pistol, kulor, delar av vapen, krut och droger i ett hus i Patong.

Mr. Mateas och Mrs. Rat står inför anklagelser för olagligt innehav för ett skjutvapen och ammunition och olagligt innehav av en kategori 1-drog. Herr Mateas står inför ytterligare åtal för att ha stannat för länge.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.