Phuket Marine Office garanterar säkerheten på Loy Krathong

Phuket -

Phuket Marine-kontoret förbereder sig för säkerhet på Loy Krathong i kväll (8 novemberth).

Chefen för Phuket Marine Office, Mr Nachapong Pranit, berättade för Phuket Express att säkerhetscenter har satts upp vid bryggor, hamnar och platser för Loy Krathong över hela ön. Tjänstemän kommer att patrullera runt området för att säkerställa säkerheten.

Båtkaptener, båtägare och båtoperatörer informeras om att följa alla sjösäkerhetsmätningar under Loy Krathong-evenemangen. De kommer att fortsätta titta för att se till att det inte finns några flytande Krathong som kommer närmare båtar eftersom det kommer att finnas några ljus och joss stick-tända på dem.

Flytande lyktor, smällare och fyrverkerier är förbjudna vid bryggor. För Phuket Marine Office hotline ring 193 och sjöolyckor vänligen ring 1199 i 24 timmar.

Idag, den 8 november, är det Loy Krathong-festivalen i Thailand där folk samlas på kvällen för att flyta blom- och bananbladskorgar över hela landet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.