UPPDATERING: Marksäkerhetsanordning installerad vid skadade Patong Hill

Patong –

En marksäkerhetsanordning med varningssignaler har installerats vid den skadade Patong Hill.

Våra tidigare berättelser:

En väg som leder till Patong Hill i Phuket har börjat kollapsa efter ett jordskred.

En väg som leder till Patong Hill från Kathu i Phuket stängs nu tillfälligt av efter att den har börjat kollapsa från ett jordskred.

Det tillfälliga reparationsarbetet på Patong-vägen har påbörjats som kommer att ta cirka två veckor.

Motorcyklar tillåts nu passera på den delvis kollapsade Patong Hill Road.

Nu till uppdateringen:

Kathu-distriktets chef Siwat Rawangkun och ett team av processorer från Thai Geotechnical Engineers of Civil Engineering inspekterade det skadade området på Patong-kullen.

Kathu distriktschef Mr. Siwat berättade för Phuket Express, "En marksäkerhetsanordning har installerats som kan mäta marktrycket, markstyrkan, vatten i marken och marksluttning. Om dessa mätningar överskrider fastställda gränser kommer enheten att varna oss med signaler och vi kan stänga av vägen på ett säkert sätt."

Samtidigt en lokal genväg från Chalong till Patong kommer att renoveras för trafikanter.

Kathu-tjänstemän undersöker en annan naturlig väg från Kathu till Patong.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.