UPPDATERING: Rivning beställd för kollapsad lägenhet i Rassada, Phuket

Rassada –

En rivning har beordrats för en kollapsad lägenhet i Samkong, Rassada.

Vår tidigare historia:

En lägenhet med 32 rum i Samkong-området, Rassada-distriktet, Mueang Phuket-distriktet kollapsade. Inga dödsfall eller allvarliga skador rapporterades.

Nu kommer uppdateringen:

Rassadas borgmästare Nakarin Yosangrat sa till Phuket Express: "Vi har utfärdat ett juridiskt dokument till ägaren för rivningen av lägenheten. Normalt ger vi 30 dagar. Byggnaden är 100 procent förstörd som inte kan repareras.”

Phukets viceguvernör Pichet Panapong sa till Phuket Express: "Ägaren berättade för oss att det rann vatten ner från kullen efter kraftigt regn i många dagar innan kollapsen."

Det är oklart om ägaren har en försäkring för byggnaden eller om Phuket ekonomiskt kommer att ersätta ägaren för rättsordningen att riva strukturen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.