Chalong-området drabbas av strömavbrott när högspänningsstolpar faller och orsakar trafikstockningar

Chalong, Phuket –

Invånare i Chalong-distriktet, Mueang Phuket-distriktet, har haft strömavbrott i åtta timmar efter att fem högspänningsstolpar har fallit på grund av dåligt väder och trafikanter lider av trafikstockningar.

Chalong Electricity Authority tillkännagav problemen i morse (20 oktoberth). Fem högspänningsstolpar har fallit på sidan av Chao Fa West Road södergående körfält mittemot Baan Chalong-skolan nära Chalong-templet sedan igår (19 oktober)th).

Personalen på Chalong Electricity Authority fixar elstolparna där elektriciteten har stängts av från 9:00 till 4:30 idag. De ber om ursäkt för besväret.

Samtidigt har Chalongs trafikpolis tillkännagett den tillfälliga stängningen av delar av Chao Fa West Road från 1:00 till 5:00 idag medan reparationsarbete pågår.

Phuket Express noterade att detta är en av de viktigaste omvägarna från Chalong – Kata – Karon – Patong.

Trafikanter som vill åka in i Patong eller lämna Patong kan använda omvägen.

  • Från Patong till Karon till Kata till Chalong till Wichit till Phuket Town eller
  • Från Patong till Kamala till Cherng Talay i Thalang

Phukets provinspolis meddelade uttalandet i går kväll (19 oktoberth). Tillkännagivandet sade: "Om det inte är nödvändigt, undvik att åka till Patong. Under denna tid finns det trafikförseningar på grund av många bilister på en mängd olika vägar från Patong till Chalong och till Surin Beach på båda omvägarna.”

Patong-vägen kommer att vara klar att användas efter tillfälligt reparationsarbete som kommer att ta sju dagar och arbetet kommer att påbörjas efter att det nuvarande regnet upphört.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.