Invånare i Thalang, Phuket lider av översvämningar efter att kraftigt regn drabbar Phuket igen

Thalang –

Invånare har drabbats av översvämningar medan trafiken var försenad i många kilometer på huvudvägen Thep Kasattri i Sri Soonthorn, Thalang efter att kraftigt regn drabbat Phuket igen.

Det kraftiga regnet drabbade Phuket igen i går sent på eftermiddagen (18 oktoberth) och varade i många timmar. I underdistriktet Sri Soonthorn och underdistriktet Thep Kasattri steg vattnet senare upp till 60 centimeter, särskilt i Baan Don-området nära den kinesiska helgedomen. Lokala myndigheter har hjälpt till och inrättat ett kök för att laga mat till översvämningsoffren.

Phukets guvernör Narong Woonciew besökte även översvämningsoffren i Sri Soonthorn.

Samtidigt översvämmades Thep Sattri Road södergående körfält i Baan Liphon, Thalang, igen. Trafiken blev många kilometer försenad där bilister satt fast på vägen i många timmar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.