Major Phuket Road förlamad av översvämningar, Royal Thai Navy hjälper översvämningsoffer

Phuket -

En större väg i Thalang förlamades av översvämningar när regnet har fortsatt.

Regnet har börjat igen sedan i morse (18 oktoberth) vilket har fått många områden i Thalang att börja översvämmas igen, efter drastiska översvämningar under den gångna helgen.

På Thep Kasattri Road i Baan Lipohn i tge Thep Kasattri sub-distrikt översvämmades både norrgående och söderbundna körfält. Trafiken försenades många kilometer.

Under tiden, i Cherng Talay, översvämmades många vägar med starka strömmar som rann genom området. Många motorcyklar kunde inte passera.

Klockan 2 har vattnet börjat sjunka och läget är tillbaka till nästan det normala.

Men vid Soi Pa Neang och Soi Samkong 1 i Rassada-distriktet, Mueang Phuket-distriktet, lider invånarna fortfarande av översvämningarna. Den kungliga thailändska marinen har hjälpt till att avlägsna översvämningsvatten sedan igår. Stora vattenpumpar används 24 timmar om dygnet för att tömma vattnet.

Hjälpgrupper sågs dela ut mat och vatten samt medicinska förnödenheter till behövande i översvämningsområdena.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.