Jordskred orsakar trafikförseningar på huvudvägen i Phuket

Phuket -

Ett jordskred på en större väg i Phuket har orsakat betydande trafikförseningar.

Skredet hittades i morse (17 oktoberth) på Chalermprakiat Rama 9 Road (förbifartsväg).

Lokalbefolkningen i närheten berättade för Phuket Express att landet började glida vid berget Nang Panturat i Rassada-distriktet i Mueang Phuket-distriktet sedan 4:00 i morse eftersom det fortfarande regnade med lite vatten som kom ner från kullarna bredvid vägen . Deras hus och arbetarskydd i närheten skadades av jordskredet.

Phuket Highway Office har städat upp vägen medan Phukets trafikpolis har hjälpt bilister. Lokalbefolkningen i närheten är orolig för fler jordskred om regnet fortsätter.

Samtidigt igår (16 oktober) har kraftigt regn under många timmar orsakat jordskred i Kamala, Patong och Kathu som också fällde elstolpar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.